TivoliVredenburg

Vertrouwenspersoon (Interne Vacature)

Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen


TivoliVredenburg en TivoliVredenburg Horeca streven naar een optimale werkomgeving en het beschermen van hun medewerkers tegen ongewenst gedrag van anderen in de arbeidssituatie, zoals discriminatie, agressie & (verbaal/fysiek) geweld, pesten en seksuele intimidatie.

Zodra medewerkers te maken krijgen met een vorm van ongewenst gedrag, kunnen zij zich richten tot hun leidinggevende of tot een van de vertrouwenspersonen. Voor onze organisatie hebben we vier interne vertrouwenspersonen, allen in dienst van Stichting TivoliVredenburg, en één externe vertrouwenspersoon. Vertrouwenspersonen hebben geheimhoudingsplicht over de informatie die medewerkers met ze delen, maar onderling wordt er wel in intervisievorm met elkaar gespard. 

We zijn op zoek naar meerdere nieuwe vertrouwenspersonen, vanuit Stichting TivoliVredenburg, maar vooral ook vanuit TivoliVredenburg Horeca.

 

Jouw belangrijkste taken


Samen met de andere vertrouwenspersonen speel je een rol bij de preventie en het signaleren van ongewenst gedrag en ben je een belangrijk onderdeel van het vangnet voor sociale veiligheid. Verder zorg je voor de opvang, de interventie en de nazorg van medewerkers die zijn geconfronteerd met ongewenst gedrag en zich wenden tot de vertrouwenspersoon. Je brengt structuur aan in de hulpvraag, steunt, begeleidt en kan suggesties doen om escalatie van het conflict te voorkomen. Verder signaleer je in je rol als vertrouwenspersoon tekortkomingen en knelpunten in regelgeving of organisatie-invulling. Ook kan je als vertrouwenspersoon ondersteuning bieden bij het aangaan en het doorlopen van een klachtenprocedure, een klokkenluidersprocedure, en/of het indienen van een officiële klacht bij een juridische instantie. Je legt uitsluitend verantwoording af aan de algemeen directeur. Dit doe je onder andere middels een (anoniem gemaakte) jaarlijkse rapportage.

 

Opleiding


Als vertrouwenspersoon krijg je een 3-daagse opleiding. In deze cursus maak je kennis met de juridische, psychologische en organisatiekundige aspecten waarmee een vertrouwenspersoon te maken kan krijgen. Door rollenspelen leer je om te gaan met verschillende situaties en train je jouw gespreksvaardigheden.

 

Profiel en competenties


Je hebt uitstekende luister- en gespreksvaardigheden, weet hoe de organisatie werkt en hebt affiniteit met (Arbo)wetgeving. Het is van groot belang dat deze rol onafhankelijk (d.w.z. neutraal en objectief in de oordeelsvorming) wordt ingevuld en dat andere taken binnen de organisatie deze onafhankelijkheid niet aantasten. Daarom kan je helaas geen vertrouwenspersoon zijn als je een leidinggevende functie hebt die hoger is dan die van floormanager, assistent bedrijfsleider of zelfstandig werkend kok. En verder:

  • Je bent minimaal 2 jaar in dienst van TivoliVredenburg Horeca of Stichting TivoliVredenburg;
  • Je werkt gemiddeld minimaal 3 dagen per week;
  • Je bent open en toegankelijk en herkent in jezelf een geduldig persoon met goede luistervaardigheden;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;
  • Je kan goed omgaan met vertrouwelijke informatie en bent integer;
  • Je bent flexibel en stressbestendig;
  • Je kunt als intermediair bemiddelend optreden bij conflicten.

 

Interesse?


Je kunt je interesse schriftelijk, met een korte motivatie, kenbaar maken via de button solliciteren bovenaan deze pagina. Doe dit uiterlijk 14 mei. De selectiecommissie wordt gevormd door twee van de vertrouwenspersonen en algemeen directeur, Jeroen Bartelse. Heb je vragen over deze vacature neem dan contact op met Chiomara Wilrycx (chiomara.wilrycx@tivolivredenburg.nl).

Sluitingsdatum:

14-05-2024

Startdatum:

19-04-2024

Contactpersonen:

Kantooradres: